Aktivan klub za

RIBOLOV

na moru

Natjecanje klupsko, kupovi, interna natjecanja, druženje

Svake godine

ŠKOLA

za mlade ribolovce

Mladi ribolovci uče o ribama, ribolovne tehnike teoretski i praktično

Klub je

UDRUŽEN

sa športskim udrugama

Član je HSSRM, PŠD Špinut i Športskih udruga grada i županije

Natjecanja HSSRM

Sva natjecanja u sklopu HSSRM u 2022 godini odvijat će se redovno po terminima koja odredi HSSRM.

Suci i Učitelji

Pozivaju se članovi zainteresirani za polaganje za sudca i učitelja da se jave uporavi kluba

Aktivnost članstva

Od svih članova očekuje se da se aktivno uključe u rad Kluba

Elektronička pošta

Sve upite pošaljite elektroničkom poštom sa stranice Kontakt

Održana skupština PŠD-a - Klubovi izjednačeni.

Skupština PŠD-a održana je 08.12.2021 u 18:00 sati u prostorijama Lučke uprave u Špinutu Lučica 7 (bivši prostori PŠD-a). Skupština je imala kvorum pa se mogla odvijati normalno. Na skupštini je između ostalog na dnevnom redu bila i točka Izmjena statuta PŠD-a.

Pored izmjena točaka koje se trebaju donijeti, izmijeniti kako bi se uskladile sa zakonom, a za potrebe natječaja za dobivanje koncesije, u istoj točci predložena je i izmjena da se broj članova u UO PŠD-a izjednače po klubovima i da se članovi skupštine izjednače po klubovima. Dotadašnji odnos članova odgovarao je približno proporcionalno broju članova u klubovima. Na osnovu broja članova KŠR je davao u UO PŠD-a 4 člana, JK 3 Člana, a RK 2 člana, a u skupštinu KŠR 15 članova, JK 10 članova, a RK 5 članova.

Prema prijedlogu predsjednika klubova i društva svi klubovi bi trebali u UO PŠD-a imati po 5 članova, a u skupštini PŠD-a po 15 članova. Ovaj prijedlog navodno je donesen na osnovu ucjene RK.

NO PŠD-a je upozorio da se ovdje radi o izmjeni odnosa udruživanja klubova u PŠD i da se treba poštivati proceduru izmjena statuta na način da se ta odluka mora donijeti po statutima klubova na skupštinama klubova, a onda na osnovu tih odluka usvojiti na skupštini PŠD-a. Ako se tako ne radi krši se procedura koja može imati štetne posljedice za PŠD i za dodjelu koncesije. (Isto upozorenje izneseno je i na sjednici UO KŠR-a koja je održana par dana ranije).

Predsjednik KŠR-a je tvrdio da se izmjena statuta vezana uz izmjene učešća broja članova klubova u upravljačkim organima PŠD-a ne mora donositi na skupštinama klubova, ne obazirući se na upozorenje NO PŠD-a da se na ovaj način krše statuti klubova, te uvjeravao članove skupštine da svakako glasaju za te izmjene. Predsjednik PŠD-a je prekidao diskusiju o ovim izmjenama, te na brzinu dao na glasanje svih izmjena u paketu, iako je bilo prijedloga da se o izmjeni svake točke glasa odvojeno. I točka je izglasana.

Bila su dva glasa protiv nešto suzdržanih i oko 23 za. PO klubovima RK svi su bili za, JK jedan protiv i par suzdržani i ostali za, KŠR 1 protiv, ostali za (možda neko suzdržan).

Nakon ove izmjene članovi klubova nisu ravnopravno zastupljeni u organima upravljanja PŠD-a.

 

Natjecanja

Klub se natječe u sklopu natjecanja HSSRM na svim natjecanjima i prvenstvima na koja se plasiraju njegovi natjecatelji. Također se natječe i na raznim kupovima i natjecanjima koja organiziraju drugi ribolovni klubovi. Na tim natjecanjima osvojeno je 5 pehara i 11 medalja u 2021 godini. Klub organizira tri interna natjecanja za svoje članove. Pravo sudjelovanja na svim natjecanjima i kupovima imaju svi članovi Kluba.

Pročitaj više

Događaji

Klub vodi računa o svojim natjecateljima, pa ih priprema za natjecanja i osigurava svu potrebnu opremu. Također organizira sve potrebne aktivnosti vezane za odlazak na natjecanja. O svakom natjecatelju klub brine koliko je to u njegovim mogućnostima. Svako natjecanje ima svog pratitelja koji se za vrijeme natjecanja brine o našim natjecateljima. Svako natjecanje klub poprati i da mu odgovarajući značaj.

Pročitaj više

Aktivnost

Pored natjecanja Klub provodi i druge aktivnosti. Većina aktivnosti provodi se u prostorijama KŠR Špinut koje se nalaze na zapadnoj obali lučice Špinut. U klupskim prostorijama aktivni članovi organiziraju sve aktivnosti Kluba i upravljaju njime. Svi članovi Kluba su dobrodošli da se angažiraju u radu Kluba.

Pročitaj više

Najbolji rezultati

 Klub ima natjecatelje članove reprezentacije RH. Također je više puta proglašavan kao najbolji klub u športskom ribolovu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a naši natjecatelji su također proglašavani kao najbolji sportaši ribolovci u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naši natjecatelji su dobivali stipendije kao napredni sportaši ribolovci.

Pročitaj više

Škola za mlade ribiče

 Mladi ribiči su naša budućnost koja osigurava kontinuitet u radu Kluba. Zato Klub posebnu pažnju posvećuje mladim ribičima, kao i kadru učitelja ribolova i ribolovnih sudaca. Ovog kadra nam nedostaje pa svaki angažman na tom polju dobro bi došao.

Pročitaj više

Novosti

Galerija KŠR

Kontaktirajte nas

KŠR Špinut

Lučica 7, 21 000 Split

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GSM: +385 (0)91 212 2239